Hoţie pe faţă în farmacii sau cum te buzunăresc, din neatenţie, unele farmaciste

medicamente De mult timp, mi-am propus să scriu despre subiectul acesta, dar astă-seară, gata nu mai amân.
Deci, eu nu mai suport farmaciile, sau mai bine-zis, hoţia unor farmaciste. Observaţi că nu generalizez, nu vreau să fac păcate lumeşti, am destule. Mi s-a întâmplat să fiu fraierită la farmacii distincte de vreo 3 ori sau de 3 ori am băgat eu de seamă şi de fiecare dată m-am întors să rezolv neatenţia doamnelor vânzătoare de medicamente. Oare moaca mea spune că sunt uşor de şmecherit sau, pur şi simplu, am fost fraierită la plesneală, dacă merge bine, dacă nu, nu…? Oricum ar fi, nu-mi place să fiu fraierită.
Astă-seară, merg la farmacie să cumpăr dicarbocalm. Am reţetă, bun. De fapt, pe reţetă aveam mai multe medicamente. Ţin să specific şi asta, că atunci când ai mai multe medicamente de luat, se prea poate să fii mai uşor de fraierit.
Îmi spune preţul farmacista, 73 Ron. Cam multicel mi s-a părut mie, mai ales că plecasem de acasă cu o socoteală în cap. Îmi zic eu în sinea mea „mă uit eu dup-aia pe bon şi văd care cât a costat, s-or mai fi scumpit medicamentele”.
Ajung acasă, iau bonul la puricat, ăsta atât, ăsta atât, ăsta atât, hooopa, ajung la dicarbocalm, 27 Ron şi ceva. Măi să fie, ce drăcie, parcă data trecută l-am luat cu 10 Ron. Mai mult, acum aveam mai puţine comprimate pe reţetă, deci trebuia să coste mai puţin de 10 Ron. Hai să ne mai uităm o dată cu atenţie, şi nu tot aia văd. Pe bon era trecut Dicarbocalm Control, care are nu ştiu ce substanţă în plus,parcă pantoprazol, el este bun, dar mai scump, iar mie tanti farmacista îmi dăduse aşa cum era trecut pe reţetă-  Dicarbocalm antiacid, adică d-ăla simplu, mai ieftin. Deci, mai zic o dată să ne facem înţeleşi. Femeia aceea a respectat reţeta, mi-a dat ce scria pe ea, dar pe casă, pe bon, mi-a băgat alt dicarbocalm, ce-i drept, mai scump „doar” cu 17 Ron.
Fac drum întors la farmacie, îi zic „ştiţi, mi-aţi dat d-ăsta la preţ de d-ăsta…”femeia n-a stat mult pe gânduri, nu s-a fâstâcit deloc pentru că ştia ce făcuse, probabil că nu era prima dată, şi-a recunoscut repede “greşela”, nici n-a mai stat să se uite ce şi cum pe bon. Pentru diferenţa de bani,  am luat  două cutii de Nurofen. Dicarbocalmul, ăla care trebuia, costa 6 Ron şi un pic. Aşadar, aş fi fost fraierită cu 21 Ron. O nimica toată ??
Nu zic că nu se poate greşi, dar, după mintea mea, situaţia asta a fost cu bună ştiinţă.
Aşa că băgaţi de seama ce vă dau farmacistele. Ah, şi să nu uit de refrenul lor, când te întreabă dacă să-ţi dea medicamente gastro-protectoare. Păi, dacă medicul nu mi-a scris pe reţetă, de ce vrei tu să-mi bagi pe gât ? O altă practica a farmacistelor este să-ţi dea alt medicament decât cel trecut pe reţetă, ba că n-au p-ăla pe care îl vrei tu, ba că are aceeaşi substanţă, tot să-ţi dea ei ceva acolo…să le iasă banul. În fine, asta n-ar fi atât de rău, dar de cele mai multe ori, îşi dau înlocuitoarele mai scumpe.
Sunt scârbită de astfel de situaţii şi de astfel de oameni.
Nu ştiu cum sunt alţii de au tupeul ăsta. Pe mine, nu m-ar lăsa sufletul să fac aşa şi apoi m-aş gândi, dacă  dau de naiba ?
Să înşeli nişte oamenii suferinzi care depind de medicamente…urât, urât, urât…
Medicamentele nu erau pentru mine, ci pentru bătrâna de alături căreia medicii nu mai au ce să-i facă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: